eller

linsuttagning + lösnaglar är inte den bästa kombinationen, tyvärr..

bilder på den stora dagen!


Småland!

Fredag
packades både väskan och bilen för en färd mot smålands härliga skogar! mullan slutatde skolan klockan tolv så runt halv ett rullade bilen från oss till mullan för att hämta henne och malin. sen fullade en fullpackad bil mot småland. med ett litet stopp i motala för att både äta och lämna en mobil till syrran. som lyckas förstöra den ena mobilen efter den andra.. efter fyra mätta magar så rullade vi vidare. blev även några till stopp för toabesök samt alkohol inköp, men annars så rullade vi på bra! framme vid gisleparken vid sextiden, då vi bara lastade ur bilen och begav oss sedan in till "centrum" för att inhandla kvällsmat, frukost och godis.
vi började roa oss med både matlagning, alkoholdrickande och kortspel, lax och potatisklyftor utan några kryddor böjds det på. senare under kvällen ramlade majsan in med en öl i högsta hugg :) och hon hade även bjudit in fidde och hans lillebror. så där satt vi och drack, skrattade och hade det allmänt bra. runt elva kom nicklas, hans kompis och mamma och även dom gjorde oss sällskap en stund innan det var dags att krypa ner i sängen.

Lördag
uppstigning i god tid, för det var den stora dagen så myran skulle namngivning! så dusch, sminkning, frisyrfix, frukost om ombyte stod på schemat. tre snygga pinglor och ett slisk bestämde sig att åka in till "centrum" för en fika innan festen började. vi kom ganska snabbt överrens som att vi inte passade så bra in i deras by och allas ögon föll på oss ganska undrande.. efter fikan begav vi oss mot majsans föräldrar där namninvigelsefesten skulle hållas.
först blev det tipspromenad med frågor om myran, lite sällskapsprat med alla som var där. när alla kommit bjöds det på snittar och sen började hela namngivningen. majsan höll ett fint tal eller mer en berättelse på hur det hela hade gått till, och det var även svaren på tipspromenaden.  sen då öppnades champanje flaskor och ett träd planterades i myrans ära. väldigt fint!
det blev en mysig kväll med god mat och trevlig sällskap! :)
vi kom hem till stugan igen runt halv ett.

Söndag
uppstigning 05.30 ! för att städa stugan och göra oss iordning för  att åka till ullared. allt för att malin skulle hinna följa med, för hon skulle åka med majsan hem till stockholm. vi rullade mot ullared vid 06.20 och lämnade där med vår lilla stuga för denna gång. var väl framme på ullared vid 07.40 och det öppnade kl 08.00 så vi hann utan någon panik. köbildning var det med, som jag hade räknat med när man kommer vid öppningen. väl inne så var det lagom med folk och jag slapp få mina hälsar överkörda! halleluljia! fyra timmar senare hade vi gått igenom hela ullared och var några hundringar fattigare men väldigt nöjda med våra inköp. in med allt i bilen , kollade vi vidare i affärerna runt om kring, där vi även inhanldade 10 st filmer för 199:- helt okej. och bra filmer hittade vi med! strax efter tolv så rullade vi tillbaka mot småland , för att lämna av malin hon majsan. där blev det kramkalas och ett massa tackande för denna trevliga helg :) jag, frank och mullan rullade mot örebro vid ett slaget och med ett stopp för mat så var vi hemma vid sextiden.
mamma blev nöjd med dom inköpen jag gjort till henne men jag tror eller jag vet att zita blev mest nöjd med allt gott som jag köpt med hem till henne!

så det var en mycket bra helg med ett mycket bra sällskap! :)

s+f


slö eller bara bekväm ?

plock har nu mera blivit en del av vardagen. vilket är sugit tråkigt! då undrar jag, varför lägger man inte bara dit saken där den ska vara när man håller på med den. eller hänger in kläderna i garderoben på en gång. nej för istället så lägger man dom i soffan eller på en stol som står brevid denna garderob! så man bara blir av med det.. är man nu bara slö eller helt enkelt för bekväm eftersom stolen står där.. börjar bli stört irriterad! det blir ju bara jobbigare när det blir en hög som man sen blir trött på att se och då tar man hand om högen. skärpning!

s+f

tentasup

gårdagens tenta firades med en kväll med klassen som bestod av skratt, alkohol och spel. en mycket trevlig kväll som alltid! :)

idag så var jag inte bakis iaf, men man blir alltid så seg dagen efter en alkoholdag. och så var det idag med. men efter lite härlig cola så blev jag en människa igen :) och efter att ha hört att dagens match blivit inställd så var det fritt fram för en härlig uppiggande dusch med. tänk vilka under cola och en dusch kan göra!
så nu håller jag tummarna för att regnet håller sig borta så inte morgondagens match blir inställd med..!

s+f

trött

jag börjar bli jävligt trött på allting just nu. på skolan, på fotbollen, på ryggen, på allt gnäll, gap, planering, arbetsinterjuver, osämja, saknaden, på livet helt enkelt..
när ska det ta slut
när ska man må så som man en gång gjorde. vad gick snett.

s+f

armband.


bra söndag!

idag har det varit en mycket bra söndag för oss båda! :) dagen böjade med att frank åkte till norge med sina vänner vid halv sju denna morgon för att kolla på gatubil. själv så tog jag mig en liten sov morgon på en hel halvtimme längre än vad jag brukar sova.. upp gjorde mig iordning, ut med hunden och väntade sedan på att kiwi skulle komma och hämta mig. kiwi kom och vi åkte vidare mot marieberg för att kolla lite. själv kom jag hem med en fin stickad leopardmönstard tröja samt ett berlock armband från gina. mycket bra köp! :)
efter lite shopping och fika så drog vi oss mot frövi för att heja fram rynninge till vinst. till frövi var det inte så svårt att hitta och vi tänkte att det inte skulle vara så svårt att hitta till planen heller, med tanke på att frövi är ju inte så stort. men tji fick vi! fram och tillbaka åkte vi.. tills vi hittade en snäll dam med sin hund som förklarade vart vi hittade planen. hela en kvart i första halvlek hann vi se. jag har hört att det är överskattat att hinna se hela matcher! ;) haha en bra match som skulle ha resulterat med att rynninge gick iväg med tre poäng men i slutet av matchen började domaren köra sitt egna regler och inte via regelboken. eller det gjorde han nog egentligen hela matchen med det syntes mest i slutet. blev det ena konstiga domslutet efter det andra och en billig straff som ledde till att rynninge bara gick iväg med ett poäng.. surt sa räven och även alla vi andra!
nu sitter jag med min mor och spelar lite bingolotto och väntar både på en vinst och på älsk.

s+f

salt

igår var det bio som gällde för mig och frank, efter mycket om å men så bestlutade vi oss för att kolla på angelina jolies nya film Salt. när vi sitter i biosalongen så så ångrar vi oss ganska hårt! för bakom oss sitter i detta fall ett gäng utläningar och ett gäng längst fram. gap å skirk från början till slut. dock så hade dom lite respekt att hålla käften största delen av filmen. men istället så var det springande fram och tillbaka, ringade telefoner å skit.. jag förstår inte varför man går på bio och sen bara gapar  och springer fram och tillbaka och inte ens kollar på filmen.. visa fan respekt för dom andra som sitter i salongen och vill se. eller stanna hemma!
själva filmen var ändå helt okej, inte jättebra men bra. en film som man kan kolla på några gånger utan att tröttna för att det hela tiden hände något. värd att se! :)



s+f

20100906

jag städar och du är ute och roar dig, men det är väl så samhället ska se ut.. eller ?

s+f

ännu en jobbig dag

nu kommer alla jobbiga dagar väldigt tätt in på varandra.. först var det pappas födelsedag, sen malins flytt och nu pappas bortgång. även fast det nu är fyra år sen han togs ifrån mig. så är det lika tufft ändå.
de som säger att det blir lättare med tiden, vet inte vad de pratar om!

varje år så försöker jag ignorera dessa dagar, men kroppen säger liksom ifrån. den går liksom under, gräver ner sig och vill inte vara med. allt som passerar tankarna gör mig bara ledsen och det finns inte mycket som är bra med dessa dagar.
kommer det någonsin kännas bra igen.. troligtvis inte, han var mitt allt. halva jag är han och det kommer jag alltid att vara. jag var och är pappas flicka och kommer alltid att vara det <3

s+f

RSS 2.0